Abecedar Obezitate
Abecedar Obezitate

Cine suntem

Prof. Dr. Nicolae Hâncu Dr. Anca Elena Crăciun Dr. Andrada Muresan

De citit

Nutribon
Nutribon
Abecedar
Nutribon

Profesorul Nicolae Hâncu și colaboratoarele sale au ținut o mică lecție de nutriție. Copiii de la Neuronkid au fost ochi și urechi

Prof.,dr. Nicolae Hâncu, dr. Anca Crăciun și dr. Cornelia Bala, surprinși în cadrele celor de la TVR Cluj.

Prof.,dr. Nicolae Hâncu, dr. Anca Crăciun și dr. Cornelia Bala, surprinși în cadrele celor de la TVR Cluj.

În cadrul programului Săptămîna Altfel azi a debutat la Cluj-Napoca “NeuronKid pentru scoli – unul dintre cele mai mari proiecte de miscare si stil de viata sanatos, partener al proiectului european “We love eating””. Invitatul de onoare al zilei a fost prof.dr.Nicolae Hâncu, acesta fiind însoțit de două dintre colaboratoarele sale fidele, dr.Cornelia Bala, medic primar boli de nutriție și metabolism și dr. Anca Crăciun, medic specialitate, aceeași specialitate, proaspăt șef de lucrări. Cei trei au fost primiți cum nu se poate mai bine atît de către organizatori cît și de către copii, cei care le-au pus o mulțime de întrebări și au primit foarte multe răspunsuri.

Prof.dr.Nicolae Hâncu a făcut un test rapid printre participanții-copii, punîndu-le o serie de întrebări oarecum surprinzătoare, printre care “cîți dintre voi n-au mîncat nimic înainte de a veni la această activitate, cîți nu s-au spălat pe dinți, cîți au mîncat cereale cu lapte, fructe sau cremă de ciocolată pe pîine”?

grup-bAceste întrebări directe i-au stîrnit pe micuți, între ei și profesor legîndu-se un dialog cît se poate de interesant. În joc au intrat și ceilalți medici, dr.Cornelia Bala punîndu-le întrebări despre hidratare și explicîndu-le rolul apei în organism iar dr. Anca Crăciun despre consistența micului dejun și cea a prînzului. Nimeni dintre cei prezenți nu ar fi putut bănui cît de interesați de subiect pot fi copiii, cei care au dialogat minute în șir cu cei trei invitați, spre deliciul celor cîtorva adulți prezenți acolo (majoritatea dintre organizatori, dar și una dintre echipele TVR Cluj-partener al evenimentului).

Foarte interesante au fost și momentele în care o serie de rugbiști de la Universitatea Cluj, printre care și marea vedetă a acestui sport, Csaba Gall-revenit acasă, le-au exemplificat copiilor cîteva mișcări din acest sport. A fost impresionant să constați cu cîtă atenție erau urmăriți sportivii și cît de interesați erau cei mici.

Prof.dr. Nicolae Hâncu a fost interpelat și de către… adulți, cîțiva cerîndu-i sfaturi concrete de nutriție, astfel încît întîlnirea cu micuții se poate spune că s-a prelungit…peste program, dar asta nu a deranjat pe nimeni.

gall-b

NOTĂ:

Programul se va desfasura timp de o saptamana, fiind parte a ofertei educationale non-formale pentru “Saptamana altfel”, care are loc in acest an intre 6 si 10 aprilie. Astfel, peste 1400 de elevi clujeni vor petrece cateva ore pe zi facand miscare intr-un mod distractiv, antrenant si participativ, descoperind jocuri de miscare si aer liber, precum “Tara, tara vrem ostasi”, “Ratele si vanatorii”, etc…

Programul este derulat de catre Asociatia Impreuna pentru Romania Moderna si se bazeaza pe promovarea “jocurilor copilariei” ca mijloc de a stimula activitatea fizica la copiii intre 3 si 18 ani.

(sursa articol)

Scrie un comentariu