Abecedar Obezitate
Abecedar Obezitate

Cine suntem

Prof. Dr. Nicolae Hâncu Dr. Anca Elena Crăciun Dr. Andrada Muresan

De citit

Nutribon
Nutribon
Abecedar
Nutribon

Galele Medicină, Artă, Cultură au oferit clujenilor o seară memorabilă

artistii1 Articol publicat pe ovidiublag.ro

Aproximativ 150 de clujeni au fost prezenți aseară în sala Tonitza a Muzeului de Artă în cadrul celei de a 179-a ediții a Galelor Medicină, Artă, Cultură. Profesorul doctor Nicolae Hâncu, de numele căruia se leagă inițierea și continuitatea acestor manifestări, îmi spunea înainte de începutul serii de ieri că anul viitor, în 26 martie, Galele Medicină, Artă, Cultură vor împlini 20 de ani, un adevărat record în ceea ce privește consecvența cu care se organizează un act cultural în Cluj.

În cadrul întîlnirii de ieri a fost prezentată conferinţa Prof.univ.dr. Ştefan Borbely intitulată “Biblioteca lui Don Quijote”. După acest moment a urmat un altul, muzical, din creaţia compozitorilor Carlos Gustavino, Xavier Montsalvage, Augustin Lara, Geronimo Gimenez, Ruperto Chapi, în interpretarea sopranelor Arona Bogdan şi Alice Lopez, acompaniate la pian de către Kopeczi Sandor-Attila. Surpriza serii a venit din partea celebrului tenor Hector Lopez, invitat de către doamna Arona Bogdan, cel care prin prestația sa a entuziasmat asistența, fiind aplaudat în picioare minute în șir.

publicParcă niciodată sala Tonitza nu a fost atît de plină ca aseară. Un public avizat, reprezentat uniform pe categorii de vîrstă, a savurat la unison atît conferința cît și spectacolul de muzică simfonică în care au performat o serie de artiști desăvîrșiți. Aplauzele oferite și bis-urile solicitate au fost mai mult decît grăitoare în ceea ce privește înaltele standarde artistice la care acești extraordinari muzicieni s-au ridicat.

public1Un repertoriu ales cu grijă, în acord cu tema care se cirscumscrie Anului Cervantes, a fost un alt capitol la care organizatorii galei au excelat, spre satisfacția generală.

Profesorul Nicolae Hâncu, moderatorul acestor gale, s-a dovedit a fi cu adevărat emoționat la final. Atunci cînd artiștii au venit să salute pentru ultima dată publicul în cadrul serii, profesorul Nicolae Hâncu a adresat mulțumiri tuturor celor prezenți.

Așa a și fost: o seară de excepție.

Scrie un comentariu